Vanaf heden is het voor advocaten mogelijk om digitaal te procederen in kort gedingen betreffende handels- en familiezaken bij de rechtbank Rotterdam, via het webportaal ‘Mijn Rechtspraak’. Deze digitale wijze van procederen is efficiënt, toegankelijk en milieuvriendelijk door de reductie van papiergebruik. Het is nu eenvoudiger om documenten in te dienen en een actueel overzicht te behouden van lopende zaken en bijbehorende correspondentie. De introductie van deze digitale procedure in Rotterdam is een pilot om de digitale toegankelijkheid te evalueren en te optimaliseren, met als uiteindelijk doel de uitrol naar andere rechtbanken in de nabije toekomst​.

Hoe werkt digitaal procederen?

Eenvoudig een kort geding indienen voor handel- en familiezaken? Dat kan via ‘Mijn Rechtspraak’. Ontdek meer over digitaal procederen in de FAQ-sectie op de Rechtspraak-website, of voor specifieke informatie over kort geding, bezoek rechtspraak.nl/kg-handel-familie.

Project Digitale Toegang

De digitale procedure bij de rechtbank Rotterdam is een stap in het grotere Digitale Toegang project van de Rechtspraak, gericht op het vereenvoudigen van digitale toegang voor alle betrokkenen in civiel en bestuursrecht.

Ontdek Armarium

Benieuwd hoe Armarium de digitale transformatie in de advocatuur ondersteunt? Vraag een demo aan en ervaar de voordelen van geautomatiseerde termijnbewaking en documentuitwisseling.

Ontvang ons laatste nieuws in uw inbox.
Inhoudsopgave
Gerelateerde berichten