Burgers, organisaties en juridische professionals – waaronder advocaten en belastingadviseurs – hebben vanaf 4 december jl. de mogelijkheid om digitaal te procederen in alle belastingzaken bij rechtbanken en gerechtshoven. Deze digitale benadering opent de deuren naar een snellere en gemakkelijkere toegang tot de Rechtspraak en belooft een reductie in administratieve lasten en papiergebruik.

Toegang krijgen tot deze moderne manier van procederen is eenvoudig en veilig, via het gebruiksvriendelijke webportaal ‘Mijn Rechtspraak‘. Hier kunnen procespartijen en hun vertegenwoordigers moeiteloos inloggen met behulp van DigiD (voor burgers), eHerkenning (voor organisaties, belastingadviseurs en andere juridische professionals), of met de Advocatenpas (voor advocaten).

Voor meer gedetailleerde informatie over de toegang tot de digitale diensten van de Rechtspraak, nodigen we u uit om in te loggen op de inlogpagina van de digitale diensten Rechtspraak.

Digitale Toegang

De introductie van digitaal procederen in belastingzaken is een belangrijk onderdeel van de bredere digitalisering binnen de Rechtspraak. In de komende jaren zal de Rechtspraak zich richten op het vereenvoudigen van de digitale toegang voor alle rechtzoekenden en hun procesvertegenwoordigers, zowel in civiel recht als bestuursrecht. Het is belangrijk op te merken dat digitaal procederen momenteel op vrijwillige basis wordt aangeboden, maar dat op een later moment wordt verwacht dat het verplicht zal worden voor juridische professionals.

Deze nieuwe ontwikkeling in de Rechtspraak belooft niet alleen efficiëntie en gemak, maar ook een duurzamere benadering door de verminderde behoefte aan papierwerk. Het opent deuren naar een modernere en meer toegankelijke justitiële ervaring voor alle betrokken partijen, en deze innovatieve stap is een welkome verandering voor het Nederlandse rechtssysteem.

Ontdek Armarium

Benieuwd hoe Armarium de digitale transformatie in de advocatuur ondersteunt? Vraag een demo aan en ervaar de voordelen van geautomatiseerde termijnbewaking en documentuitwisseling.

Ontvang ons laatste nieuws in uw inbox.
Inhoudsopgave
Gerelateerde berichten