Met ingang van nu is het voor alle rechtbanken mogelijk om digitaal te procederen in rijksbelastingzaken. Via het webportaal ‘Mijn Rechtspraak’ kunnen advocaten en andere betrokkenen eenvoudig documenten indienen en de status van hun zaak volgen. Deze digitalisering streeft naar een efficiëntere en toegankelijkere rechtspleging.

Toegang via webportaal ‘Mijn Rechtspraak’

Digitaal procederen in nieuwe én lopende rijksbelastingzaken verloopt via het beveiligde webportaal Mijn Rechtspraak. Procespartijen en -vertegenwoordigers loggen in met DigiD (burgers), eHerkenning (organisaties, belastingadviseurs en andere juridische professionals) of met de Advocatenpas (advocaten). Zie voor meer informatie daarover inloggen digitale diensten Rechtspraak.

Project Digitale Toegang

Digitaal procederen in rijksbelastingzaken is onderdeel van het project Digitale Toegang van de Rechtspraak. Met dit project realiseert de Rechtspraak de komende jaren eenvoudige digitale toegang voor alle rechtzoekenden en hun procesvertegenwoordigers in de rechtsgebieden civiel recht en bestuursrecht. Digitaal procederen is vooralsnog vrijwillig, maar wordt op enig moment verplicht voor juridische professionals.

Ontdek hoe Armarium u kan ondersteunen in deze digitale transformatie: vraag vandaag nog een demo aan en verken de mogelijkheden voor een gestroomlijnd zaakbeheer en termijnbewaking in de advocatuur.

Ontvang ons laatste nieuws in uw inbox.
Inhoudsopgave
Gerelateerde berichten